Ilddrengene Anton og Frederik kan lidt mere end de fleste med ild. De nåede finalen i Danmark har Talent og sætter sammen med Mester Peder & Ildknægten hjerter i brand i Haderslev 1.-3. juni.

Ilddrengene Anton og Frederik sætter hjerter i brand. I forårets Danmark har Talent på TV2 fyrede brødrene fra Greve lørdag efter lørdag så godt op under dommerpanelet og publikum, at de nåede finalen.

Nu varmer de to ilddomptører på ti og otte år op til at komme til Haderslev, hvor alle den 1.-3. juni kan møde dem ved Hertug Hans Festival i Damparken.

Anton og Frederik har historie og især renæssancetiden i blodet. Deres far arrangerer historiske events, og i 2013 besluttede brødrene ved ridderturneringen på Tøjhusmuseet at forsøge sig som gøglere. Året efter slog de så til ved gøglertræffet på Bornholm, og siden er det gået slag i slag for de to lyshårede drenge, der heldigvis ikke hørte efter, da de voksne sagde, små drenge ikke må lege med ild.

Ilddrengene er kun nogle af de mange dygtige gøglere, børn og voksne kan møde i Damparken under Hertug Hans Festival. Allerede sidste år fyrede de op under festivalen.

Mester og knægten

Det gjorde Mester Peder & Ildknægten også med så stor entusiasme og dygtighed, at Hertug Hans Festivalens bestyrelse ikke tøvede et øjeblik med at hyre dem igen.

Mester Peder & Ildknægten er lige som Anton og Frederik tæt forbundne. De er far og søn og begge fyr og flamme for at optræde. Når mørket lørdag 2. juni klokken 21.50 falder på, tænder de ved kanten af Haderslev Dam fakler og sluger og puster ild i et poetisk og dramatisk ildshow, der ikke ligner andre.

Bag figuren Mester Peder gemmer sig gøgleren Peter ”Tigermand” Dalsgaard, der i mere end 30 år har arbejdet med sjov og engageret underholdning for børn og barnlige sjæle.

Ikke kun i mørket skaber han stemning. I dagtimerne tænder Mester Peder op under latterbarometeret hos publikum med alskens storskrydende gøglerier og spas. I år åbner han desuden sit hatteteater i Hertug Hans Festivals historiske landsby. Her inviteres markedets børnegæster med ind på scenen i sjove improviserede forestillinger – iklædt hat, fundet i mesters kiste fuld af sjove, historiske hatte.

Hele Hertug Hans Festivals program og tidspunkterne for Mester Peder & Ildknægtens forestillinger kan man finde på www.hertughansfestival.dk